Tjata!

Det där med livet alltså, mina tankar kretsar till och från om detta ämne och jag är väldigt fascinerad av det som händer i våra liv och i vår omgivning. Jag har tidigare tagit upp det och då var jag väl en smula osäker och bitter på framtiden. Men denna gången handlar det lite mer om det sociala och inte livet i sig. Vi skippar ”meningen med livet” idag, det kommer garanterat fler tillfällen att ta upp denna ”pannklåda” (förstod folket? Klia i pannan) xD

Är det någon som UPPLEVT och sparat en ”nära-döden-upplevelse” i sitt mentala bagage?
För den som gjort det håller nog med om att man på ett eller annat sätt ser saker och ting på ett lite annorlunda sätt. Man tar inte allt för givet och man uppskattar mer saker. Det låter kanske löjligt, men jag kan stanna upp i olika stunder och situationer och vara grymt glad att man har fötterna PÅ jorden och INTE I JORDEN. Sentimentala stunder har blivit en liten del av min vardag.
Stanna upp, lyssna, se och njuta för stunden. En vacker vy, en skön sång som man sjunger med till (Till exempel: Neverstore – On your side) eller stunder med nära och kära vars sällskap man uppskattar.

”Carpe diem” (GOOGLA SÅ JAG SER OM JAG STAVAT RÄTT?), alla borde egentligen leva efter det ordspråket. Men med tankar på hur dagens samhälle ser ut så är det ganska svårt.
Stress, stress och åter stress.. Människors livsmönster påminner om en myrstack, det råder ständig aktivitet. Ibland önskar jag att jag levde förr. Man fick förvisso slita mer för sitt levebröd, men det rådde större lugn. Min mormor brukar skratta ganska gott åt det när jag tar upp det.
Dessutom var nog folket mer ärliga förr, i dagsläget skulle man aldrig lita på en okänd människa som erbjöd om en hjälpande hand. Alla är misstänksamma och vårt samhälle blir mer och mer inskränkt.
Vi börjar mer och mer bli som Amerikanarna, vi skräms av massmedia och låser in oss.
Känner oss mer säkra av att hålla oss inne och säkerhetsställa ett X antal gånger om dagen att dörren är låst? Vi blir snarare mer osäkra på oss själva och vår omgivning eftersom att vi inte vågar öppna upp oss för samhället.

Har du t.ex. någonsin funderat på om personen som sitter bredvid dig på bussen skulle utgöra ett hot mot dig? Alla har någon gång har man hamnat i en situation då man kommit i kontakt med en person som är obehaglig och man har desperat försökt att ta sig ur situationen.
Eller man kanske bara har suttit och tittat ut över en folkmassa och funderat över vad de har för skelett i sina garderober.. (Ja jag vet att jag har ett annorlunda tankesätt…) :P
Jag tror inte att det finns så många kvar som vågar fråga en okänd människa vad klockan är. Förvisso har ju i stort sett alla mobiltelefoner med klocka på displayen…

Åter till stress m.m.
Jag minns att uttrycket ”gå in i väggen” var en smygande nyhet på arbetsmarknaden under 90-talet, men idag är ”utbrändhet” en av de vanligaste orsakerna till sjukskrivning. Ironiskt nog säger de flesta som blir sjukskrivna ”jag har inte tid med att bli sjuk” och det gjorde även jag när jag blev sjukskriven för magkatarr. Det en lite skrattretande.. Vi är så stressade att vi inte har tid att lyssna på våra kroppssignaler och även när läkaren har satt en diagnos vill vi inte riktigt ta åt oss allvaret eftersom att vi har så mycket som måste göras.

Tänk om alla kunde stanna upp för en kort stund, sätta sig ner och bara ta det lugnt. Varför inte hälsa på grannen bredvid och fråga hur hans eller hennes dag varit. Men det är bara en overklig fantasi…



Gör som Farbror Joakim i Kalle Anka. Lås in dig och ladda saltbössan, Björnligan kommer snart!


Btw..  Jag blir inte förvånad om någon tycker att texten är osammanhängande! xD
Till dig som lyckades ta dig igenom hela texten: -Well done och stort TACK!


Longboard

Det är sjukt skönt med sommar och sol! Brädan rullar i stort sett varje dag och det är en fröjd att glida fram på både gatan i Gbg och på vägen ute på landet (H-åker). Jag behöver byta kullager på brädan så jag skall försöka ta mig till Concrete vid Brunnsparken och köpa nya kullager till brädan.
Jag var inne och kollade idag, men förargligt nog hade jag inte tid eller utrymme i min väska för att köpa dem. (Nu kanske ni tänker ”daah, ta det i en påse då?”. Mycket klokt men jag har nyligen kommit fram till dagens viktigaste destination, Vadstena. Då kanske ni förstår varför).

Det är lite tråkigt att ingen annan av mina närmaste vänner har upptäckt detta fantastiska transportmedel, men det kanske går att ändra på? Man kan ta sig snabbt och enkelt till bussen, jobbet, kompisar m.m. (Ja, man får passa på att marknadsföra min hobby). Kom igen folket, en bra bräda ligger förvisso på ca 1500-2500kr men det är definitivt värt pengarna! Om någon är skeptisk eller osäker så är det bara att prova min bräda.

Jag har länge funderat på att dra på långcrusing, M*lndals kommun asfalterade flitigt ett X antal kilometer förra året mellan K-red och H-åker.
”Visst låter det lockande???”    *överengagerad blick*
Tänk dig en varm sommardag, linne och shorts och en flaska vatten. Svalkande vind…
Kan det bli bättre? Ja man kan ju förvisso avsluta kvällen med en grillning hemma hos mig..


Keep on rocking people!


Länkar...

Wow! Jag tog mej tid att kolla runt lite och lyckades länka lite sidor till andra bloggar ^^
Om ngn annan vill vara med i listan så är det bara att skriva en kommentar.

Buss och kran

Skriva skriva skirva...

Det blir bara större och större mellanrum i mina blogginlägg vilket är ganska oroväckande.
Nu när jag i alla fall är ledig ca 2 dagar i veckan så får jag förhoppningsvis lite tid över att spendera på min lilla blogg. Det skulle inte förvåna mig om det tar ett bra tag innan någon märker att jag har uppdaterat min blogg, folk har väl tröttnat på att bevaka och lägger ner tid på något mer vettigt istället.
Detta inlägg kanske till och med upptäcks av en ren slump? Du kanske skulle titta på någon annan blogg och tryckte fel.. Å vips så hamnar du här och upptäcker att jag har fått tummen ur.. *censur*.
Jag har tänkt en hel del på att skriva ett eller flera inlägg den senaste tiden och kommer ofta på  intressanta ämnen att skriva om när jag är på resande fot. Men det rinner oftast ut i sanden efter ett par dar…
Lyckligtvis har jag i alla fall kommit ihåg något!

Vår & sommar
”Äntligen har våren kommit!!” Ja det var ju ett tag sen jag skulle ha skrivit det, men jag får ta till med ett välkänt begrepp som passar bra in på min blogg: ”Bättre sent än aldrig”... Jag får omredigera det lite.

”Sol och värme! Oh happy days!”.
Solljuset och värmen ger nya krafter både fysiskt och psykiskt, det är verkligen underbart när det nya året kommer igång på allvar. Både vår och sommar har alltid legat nära hjärtat, man känner sig så mycket friare & friskare och man tar sig mer tid att komma ut i friska luften.
Värmen, ljuset och färgerna.. Ja, jag struntar faktiskt i alla dem som hävdar att hösten är färgstarkare, efter vinterns regn och rusk är det en mer eller mindre befrielse att komma ut ur hus och lägenhet.

Det låter säkert lustigt men jag tycker att livet återspeglas ganska mycket av våra årstider, saker och ting föds, lever och når sin ålders höst innan det slutligen dör eller hamnar i dvala.
Detta har även lett till en del funderingar kring ”vårdepression”, hur är det egentligen möjligt att hänga läpp när allt blir så mycket bättre? Förvisso har det väl en hel del att göra med hur en persons livssituation ser ut för stunden…
Men borde egentligen inte människor bli gladare? Det har kanske något att göra med att de blir mer exponerade för allt och alla. Vi har ju en viss tendens att dra oss tillbaka från det sociala livet när vintern kommer. ..
 Om sanningen skall fram så känner jag mig instängd under vintern, man blir mindre aktiv, man låser in sig mer och mer med böcker eller film och tillställningar med vänner blir allt färre.
Jag har i och för sig haft det ganska kämpigt i vinter med både studier och även en hel del olämpliga sjukdomar som halsfluss x3, magkatarr och vinterkräksjukan..

Jag finner dessutom ofta frustration över att jag sälla motionerar på vintern eftersom att jag sällan finner motivation att gå ut i regnvädret. Dock tog jag mig faktiskt ut ett par gånger när det fanns snö på marken och tog en del långpromenader. I höst skall jag banne mig lägga ner mer tid på att träna och försöka äta mer rätt och till er som undrar varför jag inte har börjat med det redan nu finns en enkel förklaring. ”Jag jobbar och mitt jobb är som ett dagslångt gympapass och så försöker jag tänka på vad jag stoppar i mig ;) Försvar för dålig kondition?… *host*

Magkatarr
Magen har spökat en hel del under vintern och det har ju till viss del varit ganska jobbigt. Det är grymt irriterande att bli som ett livlöst paket som bara ligger i sängen och tycker synd om sig själv.
Till er som aldrig haft magkatarr kan jag säga att det är allt annat än en dans på rosor!
Detaljer kring symptom och händelseförlopp tänker jag inte gå in på eftersom att det är ganska osmakligt och magstarkt (där fick jag till det :P ). Jag har i alla fall bytt till en bättre medicin och pratat med en annan läkare som är betydligt bättre än den jag haft tidigare!

Ett stort problem är att jag sällan kan följa läkarnas råd för att må så bra som möjligt, äta och sova på fasta tider är i stort sett omöjligt eftersom att mitt jobb har ganska stor inverkan på min vardag. Sedan har jag fått rekommendationer angående mat och dryckval, men jag vägrar avstå grillat kött och whiskey i sommar! Det är ju nästan omöjligt att avstå en massa livsmedel och drycker som hör till en livsnjutares välbefinnande ;)



Detta inlägget kan innehålla felstavningar och felskrivna meningar. Inlägget är hastigt skrivet och en smula redigerat vilket gör att "tryckfels Nisse" kan ha varit framme ;)
Jag kommer att skriva vidare på en del ämnen som jag vill ta upp, men även dela med mig av. Hoppas att alla mår bra och skriv gärna någon kommentar. Skall försöka bättra mig på att svara (speciellt tack till Chrille och Andréa som skrivit lite då och då. Även ett stort tack till alla er som tar er tid att läsa min blogg!

Mvh // Mannen som gett  både stress och förvirrelse ett ansikte ;)

RSS 2.0